Volodimir Zelenski este foarte supărat şi urmează să facă niște schimbări de personal în conducerea militaro-politică de vârf a Ucrainei. Volodimir Zelenski este foarte supărat deoarece, odată cu izbucnirea războiului în Israel, menținerea atenției lumii asupra Ucrainei a devenit o provocare majoră. Jurnaliştii de la Time au întrebat pe un consilier cum se simte președintele. Răspunsul a venit fără nicio secundă de ezitare: „Supărat”.Volodimir Zelenski, nemulțumit de situaţia actuală
În acest context, în următoarele luni sunt de așteptat schimbări majore la vârf, dar şi o schimbare a strategiei militare.„Surse apropiate ale președintelui susțin că Zelenski se simte trădat de aliații săi occidentali deoarece aceștia oferă mijloacele financiare și militare nu pentru a câștiga războiul, ci doar pentru supraviețuirea țării. La rândul său, președintele este hotărât să continue lupta. Iar „credința sa în victoria finală a Ucrainei asupra Rusiei a luat o formă care îi îngrijorează pe unii dintre consilierii săi”, a devenit „de nezdruncinat”. a subliniat unul dintre consilierii președintelui citați de TIME.
Volodimir Zelenski. Sursa foto. FacebookOptimismului președintelui Volodimir Zelenski, simțul umorului, au dispărut, a declarat consilierul.„Acum intră, primește actualizări, dă ordine și iese”, spune un membru al echipei sale.Un altul a declarat că Volodimir Zelenski se simte trădat de aliații săi occidentali: „L-au lăsat fără mijloacele de a câștiga războiul, are doar mijloacele de a-i supraviețui”.Convingerile lui nu s-au schimbatÎn ciuda unor eșecuri pe câmpul de luptă, Volodimir Zelenski nu intenționează să renunțe la luptă. El crede în victoria armatei sale. Dimpotrivă, credința sa în victoria finală a Ucrainei asupra Rusiei s-a întărit. Iar această atitudine îi îngrijorează pe unii dintre consilierii săi.„El se amăgește. Nu avem opțiuni. Nu câștigăm. Dar încearcă să-i spui asta…”, spune frustrat unul dintre cei mai apropiați consilieri ai săi.Încăpățânarea lui Zelenski, spun unii dintre asistenții săi, a rănit eforturile echipei lor de a veni cu o nouă strategie, un nou mesaj. Discuțiile despre viitorul războiului, despre posibilitatea de a negocia un acord de pace cu rușii, sunt tabu.Judecând după sondajele recente, majoritatea ucrainenilor ar respinge o astfel de mișcare. Mai ales dacă ar presupune pierderea oricărui teritoriu ocupat, mai scriu jurnaliștii de la Time.