Această intervenţie a fost anulată spre surprinderea generală, a anunţat liderul majorităţii democrate în Senat, Chuck Schumer.

Statele Unite sunt cel mai important furnizor de ajutor militar al Kievului şi au angajat zeci de miliarde de dolari după invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Însă această promisiune a preşedintelui democrat Joe Biden de a continua să susţină financiar Ucraina se află într-un pericol grav, un scenariu catastrofal pentru Kiev, a cărui contraofensivă dezamăgitoare nu a obţinut câştigurile teritoriale sperate.

”În cazul în care Congresul nu acţionează, până la sfârşitul anului nu vom mai avea resurse să livrăm armament şi echipamente Ucrainei şi pentru a furniza material care provine din stocurile militare americane”, avertizează directoarea Biroului de Management şi Buget (OMB) al Casei Albe Shalanda Young.

Joe Biden conştient de faptul că sentimentul urgenţei de la începutul Războiului din Ucraina s-a estompat, a cerut la 20 octombrie ca cererea sa de ajutor destinat Kievului – în valoare de peste 61 de miliarde de dolari – să fie cuplată cu cea a unui ajutor destinat Israelului, un aliat al Statelor Unite, în valoare de aproximativ 14 miliarde de dolari.

Însă preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, cere în schimb o însăprire a politicii migraţiei la frontiera cu Mexicul.

Democraţii refuză, pentru moemnt, acest schimb.

”Speaker ”-ul Mike Johnson a agravat situaţia marţi.

El a anunţat, într-o scrisoare transmisă Casei Albe,, că niciun ajutor nou destinat Ucrainei nu va fi adoptat fără o ”schimbare radicală” a politicii americane a migraţiei.