Sursă foto: servuscluj.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au semnat contractele de finanțare pentru proiectele destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în spitalele din Cluj.

Instituțiile medicale aflate sub coordonarea autorității județene care vor beneficia de aceste investiții provenite din fonduri europene includ Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Urgență pentru Copii. Valoarea totală a celor trei proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență se ridică la 11.741.486,8 lei, cu TVA inclus.

”Ceea ce ne dorim este să oferim un plus de siguranță pacienților clujeni, motiv pentru care aceste proiecte europene câștigate de noi reprezintă un nou pas înainte pentru sectorul medical clujean. Banii europeni pe care am reușit să îi atragem vor fi utilizați în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale, precum și pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate”, a afirmat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Printre echipamentele propuse pentru achiziționare destinate celor trei unități sanitare se includ 235 de sisteme digitalizate de monitorizare a igienei mâinilor, 26 de sisteme de purificare și dezinfectare a aerului, un sistem de prelevare aerofloră, 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator și adaptor inclus, un sistem UV pentru testarea dezinfecției mâinilor, precum și un sistem UV pentru testarea dezinfecției suprafețelor.

De asemenea, sunt propuse pentru achiziționare un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, 50 de sisteme de decontaminare/tratare a aerului din încăperi, patru sisteme cu abur și dezinfectant pentru decontaminare și dezinfecție rapidă la nivel înalt a suprafețelor greu accesibile, în prezența umană, un echipament de evidențiere a încărcăturii microbiologice pe suprafețe și un echipament de evidențiere a încărcăturii microbiologice în aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.