Vladimir Putin a dat ordinul! Rusia dorește să mai recruteze militari. În plin război cu Ucraina, un fost președinte a anunțat pe rețelele de socializare că lui i-a revenit această sarcină.Vladimir Putin a dat ordinul! Rusia vrea să mai recruteze militari în 2024Vladimir Putin dorește să mai recruteze oameni! În 2023, aproximativ 385.000 de persoane s-au înrolat în armata rusă, iar țara vrea să continue recrutările și în 2024.În plin război cu Ucraina, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a anunțat că lui i-a revenit această sarcină, relatează AFP.”Potrivit Ministerului Apărării, de la 1 ianuarie şi până la 25 octombrie anul acesta (…), aproape 385.000 de persoane s-au înrolat pentru a servi” în armată, a anunțat acesta în cadrul unei reuniuni, din care a publicat fragmente pe Telegram.Vladimir Putin a dat ordinul! Potrivit lui Medvedev, este vorba despre 305.000 de persoane care au semnat un contract direct cu Ministerul Apărării şi despre 80.000 de ”voluntari”, cum sunt numiţi combatanţii din rândul unor grupări paramilitare precum Wagner.În prezent, Dmitri Medvedev, care și-a făcut clară poziția împotriva Occidentului de la începutul invaziei din Ucraina, este numărul doi în Consiliul de Securitate rus.Fostul șef de stat a anunțat că Vladimir Putin i-a încredinţat sarcina de a continua creşterea efectivelor în 2024 în vederea formării unui nou corp de armată, a şapte divizii, 19 brigăzi, 49 de regimente şi unei flotile.Rusia a mobilizat 300.000 de rezerviști în septembrie 2022
În ciuda pierderilor importante suferite în Ucraina, autoritățile ruse, care din septembrie 2022 au mobilizat aproximativ 300.000 de rezervişti, au evitat să decreteze o nouă mobilizare. Tot în septembrie anul trecut, a semnat 385.000 de contracte.În schimb, din primăvară, armata rusă desfășoară o campanie vastă de recrutare voluntară, prin publicitate stradală şi pe Internet, promiţând salarii şi avantaje sociale şi bancare foarte atractive.Ucraina estimează că aproximativ 400.000 de miliari ruşi sunt desfăşuraţi pe teritoriul său şi ocupă o parte a estului şi sudului teritoriului ucrainean.Rusia nu a anunțat niciodată câți oameni au luptat în Ucraina din februarie anul trecut, și nici pierderile. Potrivit estimărilor Occidentului, Rusia ar fi trimis în Ucraina, inițial, în jur de 150.000 de oameni.Putin pregătește un război nuclear?
Amintim că președintele rus Vladimir Putin a supervizat miercuri exerciții militare masive, marcând un moment de tensiune în arena internațională.Potrivit unui comunicat de presă al Kremlinului, sub comanda sa, Forțele Armate ruse au efectuat exerciții cu tiruri de rachete balistice și de croazieră, subliniind pregătirea Rusiei pentru orice scenariu.Conform ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, aceste exerciții au inclus simularea unui „atac nuclear masiv” ca răspuns la un posibil atac nuclear inamic.