În timpul conferinţei Apple privind veniturile de joi, Cook a spus că Apple a stabilit ”un record trimestrial” pentru afacerile sale din India şi că a înregistrat o creştere ”foarte puternică, de două cifre, de la an la an”.

Apple nu dezvăluie cifrele sale de vânzări în India. În al doilea trimestru fiscal, Apple a raportat venituri totale de 94,84 miliarde de dolari.

Gene Munster, managing partner la Deepwater Asset Management, a declarat joi că estimează că India reprezintă puţin sub 3% din veniturile totale ale Apple.

Investitorii s-au concentrat asupra potenţialului Apple în India, după ce gigantul tehnologic şi-a intensificat recent prezenţa pe această piaţă prin deschiderea primelor sale magazine fizice în ţară, luna trecută.

Piaţa de smartphone-uri din India este dominată de telefoane Android low-cost, cum ar fi cele oferite de Samsung şi producătorii chinezi precum Oppo şi Xiaomi.

Dar există o clasă de mijloc în creştere şi consumatori dispuşi să cheltuie mai mult pe dispozitive scumpe.

Smartphone-urile cu preţuri de peste 400 de dolari reprezintă acum 10% din volumele totale de telefoane livrate, faţă de 4% înainte de pandemie, potrivit Counterpoint Research. Această categorie de smartphone-uri reprezintă 35% din veniturile totale de pe piaţa smartphone-urilor.

Vorbind despre oportunitatea pe care o oferă piaţa din India, Cook a spus: ”Sunt o mulţime de oameni care intră în clasa de mijloc şi chiar simt că India se află într-un punct de cotitură şi este grozav să fii acolo”.

India mai mare decât China pentru vânzări?

China a devenit una dintre cele mai mari pieţe ale Apple, iar iPhone-urile companiei au devenit un hit pentru consumatorii ţării. Având în vedere că populaţia Indiei este gata să o depăşească pe cea a Chinei, iar clasă de mijloc este în creştere, Apple este încântată de perspectivele sale.

Afacerile Apple în China mare, inclusiv China ontinentală, Taiwan şi Hong Kong, au raportat vânzări de 17,81 miliarde de dolari în primul trimestru al anului, o scădere a vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Apple a raportat joi venituri trimestriale care au depăşit aşteptările slabe ale Wall Street, determinate de vânzările de iPhone-uri mai mari decât se estima. CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat pentru CNBC că trimestrul a fost ”mai bun decât ne aşteptam”. Cu toate acestea, vânzările totale ale Apple au  scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv.

Apple a obţinut un profit net trimestrial de 24,16 miliarde de doalari, sub câştigul de 25,01 miliarde de dolari din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile au scăzut cu 3%, de la 97,28 miliarde de dolari la 94,84 miliarde de dolari, un nivel peste aşteptările analiştilor.

Veniturile generate de iPhone-uri, de 51,33 miliarde de dolari, au depăşit aşteptările analiştilor, de 48,84 miliarde de dolari.