Sursă foto: stiridecluj.ro

Vineri, 29 martie 2024, PSD a desemnat-o pe Aurelia Cristea ca fiind candidatul pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Aurelia Cristea este cunoscută ca fiind deputat de Cluj din anul 2012 și a deținut funcția de ministru delegat pentru dialog social și relația cu societatea civilă în guvernul Ponta din 2014.

În cariera sa politică, două momente se remarcă în mod special. Primul este legat de adoptarea Legii anti-fumat, care interzice fumatul în spații publice închise și în apropierea locurilor de joacă. Această lege a avut un impact semnificativ asupra sănătății publice, determinând o schimbare pozitivă în comportamentul fumătorilor. Al doilea moment notabil a fost demisia sa în 2017, ca protest față de Ordonanța de Urgență emisă de Guvernul Grindeanu, care a dezincriminat unele fapte de corupție, moment în care s-a despărțit de PSD.

Numele Aureliei Cristea a fost vehiculat anterior pentru funcția de primar al Clujului în 2016, însă PSD-iștii clujeni au ales să o susțină pe omul de afaceri Octavian Buzoianu, considerând că legea anti-fumat inițiată de ea a afectat partidul. Cu toate acestea, timpul a dovedit că această lege a fost una dintre cele mai bune măsuri de sănătate publică adoptate de social-democrați.

Aurelia Cristea a părăsit PSD-ul în 2017 pentru a se alătura Pro România, unde a deținut funcția de lider al filialei locale a partidului. Întorcându-se în PSD, ea este acum candidata surpriză pe care social-democrații clujeni o propun pentru alegerile din 2024. În contextul unui electorat mai conservator, cum este cel clujean, rămâne de văzut dacă o femeie are șanse să fie aleasă primar al municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, în cadrul ședinței Consiliului Politic Județean PSD Cluj, a fost validată și candidatura lui Alexandru Cordoș pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.