”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care GVK Omega SGPS Unipessaol Lda intenţionează să preia Greenvolt Energias Renovaveis S.A. şi filialele acesteia”, anunţă autoritatea de concurenţă.

GVK Omega SGPS Unipessaol Lda, vehicul investiţional special înfiinţat pentru această tranzacţie, este deţinut de fonduri de investiţii, vehicule şi/sau conturi asistate şi administrate de diverse filiale ale KKR & Co. Inc..

KKR & Co. Inc. este o companie de investiţii, care oferă soluţii de administrare a activelor, precum şi soluţii pentru pieţele de capital şi de asigurări. Compania sponsorizează fonduri de investiţii ce investesc în capital privat, credite şi active imobiliare.

Greenvolt Energias Renovaveis S.A., Portugalia, este un producător de energie electrică din surse regenerabile. În România, compania este prezentă pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică prin intermediul mai multor parcuri fotovoltaice deţinute şi operate de aceasta şi de filialele sale, LJG Green Source Enery Alpha SRL şi V-Ridium Solar Sun 6 SRL, precum şi pe piaţa tranzacţionării de certificate verzi.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.