Categorii
Actualitate

USAMV Cluj-Napoca la Noaptea cercetătorilor europeni, vineri, 29 septembrie 2023

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi reprezentată de cadre didactice și studenți de la toate facultățile la evenimentul „Noaptea cercetătorilor europeni”, care va avea loc vineri, 29 septembrie 2023, pe platoul din fața Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

În intervalul orar 13:00-24:00, pasionații de știință și inovare sunt invitați să participe la ateliere, expoziții și experimente susținute la standurile USAMV Cluj-Napoca, în cadrul unui program foarte bogat și diversificat, potrivit pentru toate vârstele participanților.

La standurile USAMV Cluj-Napoca vor fi prezentate, printre altele:

 • Oferta educațională și proiecte de cercetare;
 • Demonstrări cu echipamente de monitorizare a parametrilor mediului;
 • Expoziție de plante aromatice și uleiuri esențiale;
 • Demonstrări de microscopie;
 • Exerciții interactive și sesiuni de quiz pe diverse teme;
 • Expoziție tehnici de cultivare a plantelor în laborator și în ghivece (kokedama, shiakusa, kusamono, terrarii închise și deschise);
 • Modelare 3D a construcțiilor cu tehnologie de scanare laser;
 • Expoziție de plante silvice;
 • Prezentări ale centrelor de cercetare și ateliere în apicultură și sericicultură;
 • Demonstrări și expoziție de produse inovative și proiecte de cercetare ale Laboratorului de Gastronomie Moleculară;
 • Expoziție de echipamente de analiză din domeniul Medicinii Veterinare.

De asemenea, vor avea loc degustări de produse provenite de la fermele și stațiunile USAMV Cluj-Napoca, precum și prezentarea unei selecții de vinuri de la Stațiunea Vinea Apoldia Maior.

În acest an, Cluj-Napoca se alătură celor peste 400 de orașe europene înscrise în circuitul științei și inovării, devenind parte a celei mai renumite inițiative de popularizare a științei la nivel european. Timp de o zi, copiii de toate vârstele, adolescenții și adulții vor avea oportunitatea să participe activ la desfășurarea experimentelor științifice, să comunice cu cercetători și să afle mai multe despre rezultatele cercetării științifice și modul lor de implementare. Acest eveniment este organizat ca activitate principală în cadrul proiectului SCIENCE4FUTURE-II, finanțat prin Programul Cadru Horizon Europe (HORIZON).

Proiectul este inițiat și implementat de Universitatea Babeș-Bolyai, iar USAMV Cluj-Napoca este parteneră, alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Detalii: https://noaptea-cercetatorilor.eu/; Facebook: https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorEuropeniBistrita/?ref=page_internal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *