Pentru a călători cu transportul public oferit de C.T.P. Cluj-Napoca călătorii trebuie să deţina pe durata deplasării un titlu de călătorie valabil şi validat conform instructiunilor de validare.

C.T.P Cluj-Napoca S.A. pune la dispoziţie titluri de călătorie sub formă de BILETE şi ABONAMENTE.

ABONAMENTELE sunt titluri de călătorie potrivite pentru utilizare frecventă şi regulată deoarece preţul rezultat pe călătorie este mult mai redus decât costul unui bilet. C.T.P. Cluj-Napoca oferă mai multe tipuri de abonamente, adaptate necesităţilor călătorilor.

Toate tipurile de ABONAMENTE se pot încărca pe cardul de călătorie contactless ConnectCluj , iar unele abonamente se pot achiziţiona şi prin alte sisteme electronice, fără suport fizic.

Consultaţi preţul ABONAMENTELOR aici Tarife Urbane si Tarife Metropolitane

Abonamentele pot fi :

NOMINALE – se pot ȋncărca doar pe carduri nominale (cu poza si numele călătorului) și pot fi utilizate doar de posesorul cardului.

NENOMINALE- se pot ȋncărca pe carduri nenominale (fara poza) și pot fi utilizate de mai multe persoane, dar nu simultan.

În funcţie de zonă:

abonamente urbane– valabile numai ȋn municipiul Cluj-Napoca

abonamente metropolitane– pentru deplasare ȋntre localităţile din Asociaţia Metropolitană de Transport

abonamente intracomunale- valabile ȋn interiorul unei comune

In funcţie de numărul de linii și numărul maxim de călătorii:

– pe 1 linie cu călătorii nelimitate

– pe 2 linii cu călătorii nelimitate

– pe toate liniile – cu 60 de călătorii pe luna

– cu 120 de călătorii pe luna

– cu călătorii nelimitate

In funcţie de perioada de valabilitate: lunare, săptămânale, pe 3 zile (72 de ore), pe 1 zi (24 de ore)

Cele mai utile şi apreciate Abonamente pentru Cluj-Napoca sunt:

*Abonamentele nominale lunare urbane valabile pe toate liniile, cu 60, 120 sau număr nelimitat de călătorii – deoarece oferă o mare flexibilitate în alegerea oricărei rute de deplasare şi un cost foarte avantajos pe călătorie. La fiecare urcare este necesara validarea cardului de transport şi se consuma 1 călătorie din abonament.

În funcţie de numărul de călătorii necesare pe lună, călătorii pot alege cel mai avantajos abonament din punct de vedere al preţului pe călătorie. Astfel, pentru persoanele care au nevoie de 2 călătorii pe zi, se recomanda Abonamentul pe toate liniile cu 60 de călătorii, acesta fiind cel mai ieftin abonament. La preţul de 90 de lei va rezulta un preţ de 1,5 lei/călătorie, însemnând jumătate din preţul biletului de 3 lei. Pentru persoanele care efectuează în medie 4 călătorii/zi se recomandă abonamentul cu 120 de calatorii, deoarece la preţul acestuia, de 122 de lei, va rezulta un preţ de 1,02 lei/ călătorie. Pentru abonamentul pe toate liniile cu număr nelimitat de calatorii, recomandat pentru utilizare frecventă, la preţul de 177 lei /luna poate rezulta şi un cost de sub 1 leu/călătorie.

Ţinând cont că în fiecare vineri transportul este gratuit în Cluj-Napoca, călătoriile care în mod normal s-ar utiliza în “Vinerea Verde” pot fi economisite si utilizate în alte zile, făcând oferta şi mai avantajoasă.

* Abonamente lunare pe 1 linie si pe 2 linii, cu număr nelimitat de călătorii, la preţul de 90 de lei respectiv 122 de lei. Acestea sunt preferate de călătorii care efectuează un număr mare de călătorii dar pe trasee fixe .

Aceste abonamente pot fi utilizate şi pe altă linie decât cea/cele din abonament, dar numai pe TRONSONUL COMUN cu linia/liniile din abonament (traseu şi staţii comune). Pentru validarea cardului trebuie apăsat butonul “Tronson Comun” înainte de validare, călătorul îşi asuma pe proprie răspundere că deţine abonament valabil pe acel tronson de traseu şi că va părăsi mijlocul de transport cel târziu în ultima staţie comună. Ţinând cont că numărul de călătorii este nelimitat, preţul pe călătorie poate fi de sub 0,75 de lei dacă, spre exemplu, cu abonamentul pe 1 linie la preţul de 90 de lei se efectuează in medie 4 calatorii/zi.

Utilitatea valabilităţii abonamentelor pe tronson comun este majoră deoarece arterele principale sunt parcurse de mai multe linii cu traseu parţial comun, abonamentele pe aceste linii putând fi utilizate pe orice altă linie cu acelaşi traseu, reducându-se extrem de mult timpii de aşteptare în staţii. Spre exemplu, pe artera care parcurge centrul Clujului, din cartierul Mănăştur până în cartierul Mărăşti, se suprapun pe anumite porţiuni intre 10 şi 15 linii cu trasee parţial comune, timpii de aşteptare până la sosirea unui mijloc de transport potrivit fiind de ordinul 1-3 minute.

* Abonamentele pe 1 zi sau 3 zile, valabile un număr nelimitat de calatorii pe toate liniile din Cluj Napoca, la preturile de 20 de lei/ 1 zi respectiv 33 de lei/3 zile. Aceste abonamente se pot achiziţiona direct de la Automatele din staţii împreuna cu cardul de transport NENOMINAL in valoare de 4,50 lei. Aceste abonamente sunt avantajoase pentru persoanelor care efectuează un număr mare de călătorii într-o perioadă scurtă, in scop turistic, de business, îngrijirea sănătăţii, participarea la evenimente sportive, culturale etc.

*Abonamente pe 1 săptămână – abonamente nominale pe 1 linie la 26 de lei, pe 2 linii la 41 de lei şi pe toate liniile la 57 de lei, toate cu număr de călătorii nelimitat. Pe lângă preţurile foarte atractive, se menţin şi toate avantajele utilizării pe Tronsonul comun cu alte linii, reducându-se extrem de mult timpii de aşteptare în staţii.

*Abonamentele metropolitane: C.T.P. Cluj-Napoca asigură transportul public prin curse regulate şi în localităţile comunelor membre ale Asociaţiei Metropolitane de Transport Cluj: Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Gilău, Feleacu şi Floreşti. Abonamentele metropolitane includ o linie metropolitană între Cluj-Napoca şi Localitate+ 1 linie urbană de Cluj-Napoca, pentru a asigura deplasarea călătorilor până la destinaţia din interiorul oraşului. Perioadele de valabilitate pot fi de 1 luna sau 1 săptămână.

Pentru deplasare în interiorul unei comune se pot utiliza Abonamentele intracomunale. Ca excepţie, pentru localitatea Baciu există abonamentul lunar dar cu 1 linie metropolitana ( fără linia de Cluj).

În cazul comunelor limitrofe Floreşti şi Gilău s-au introdus abonamentele intercomunale Floreşti – Gilău.

Lista tuturor abonamentelor şi biletelor metropolitane o găsiţi aici: https://ctpcj.ro/index.php/ro/ticketing/tarife-transport-metropolitan

MODALITĂȚILE DE ACHIZIȚIONARE A ABONAMENTELOR:

* AUTOMATELE DIN STAŢII (gasiti aici Lista Automatelor)

– pe cardul de călătorie ConnectCluj se pot încărca toate abonamentele de Cluj-Napoca

– abonamente metropolitane pentru 5 localităţi cu cel mai mare trafic (Floreşti, Apahida, Baciu, Chinteni, Dezmir).

Pentru abonamentele nominale trebuie să deţii deja cardul de transport Nominal, pentru a încărca pe el abonamentul, în timp ce abonamentele nenominale se pot achiziţiona împreună cu cardul nenominal direct de la automat.

* CENTRELE DE VÂNZARE carduri (găsiţi aici Lista Centrelor de vanzare Carduri) – aici se pot achiziţiona pe cardul de transport ConnectCluj toate tipurile de abonamente urbane şi pentru toate localităţile din Zona Metropolitană.

*Plata prin SMS–prin SMS se poate achiziţiona Abonamentul valabil 24 de ore in Cluj-Napoca, prin trimiterea codului “A” prin SMS către numărul 7479, înainte de urcare si Abonamentul metropolitan valabil 24 ore pe toate liniile metropolitane si in Cluj-Napoca, prin trimiterea codului „MA”. Codul de răspuns primit prin SMS reprezintă titlul de călătorie care trebuie prezentat la control.

*Prin aplicatia „24PAY”- abonamente pe 24 ore, 72 ore, 7 zile 1 lună, valabile pe toate liniile ȋn Cluj-Napoca.

*Disclamer: Toate informațiile de mai sus sunt valabile la data de 01.02.2023.

Vă invităm să consultaţi site-ul nostru www.ctpcj.ro pentru informaţii actualizate.