Sursă foto: servuscluj.ro

Un pictor clujean a produs o schimbare semnificativă în viețile persoanelor nevăzătoare din întreaga lume prin crearea unui alfabet al culorilor. Acest alfabet le permite celor care nu au avut șansa de a vedea soarele, iarbă, clădirile, flori sau plante să experimenteze și să înțeleagă lumea culorilor. Indiferent dacă lucrează la un calculator sau dețin foi de lucru, persoanele nevăzătoare pot simți culorile, deoarece acestea le sunt descrise într-un mod inovator.

De asemenea, acest alfabet al culorilor a fost integrat într-o platformă accesibilă tuturor celor care au deficiențe de vedere, dar sunt dornici să înțeleagă adevărata natură a culorilor prin intermediul unui limbaj specific.

Platforma este asistată de Mela, care servește drept ghid și asistent pentru persoanele nevăzătoare. Aceasta este disponibilă pentru a răspunde întrebărilor și a le oferi o mai mare înțelegere a conceptelor legate de culori.

„Platforma bine în culori a fost realizată cu sprijinul asociației zi de bine și este un site complex care folosește inteligenta artificiala. Mela este un asistent virtual care răspunde la toate întrebările puse referitoare la culori”, a afirmat Tudor Scripor, inventator culori.

Planul pentru viitor este de a extinde utilizarea acestui alfabet într-un număr cât mai mare de domenii, astfel încât persoanele nevăzătoare să poată beneficia de o viață mai ușoară și mai accesibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.