Pe 23 august, la Căpușu Mare, în Cluj, un BMW condus nebunește pe ploaie de un interlop local a intrat pe contrasens și a lovit violent un alt autoturism. Opt oameni au ajuns la spital, după ce 4 dintre ei rămăseseră încarcerați. Printre victime și șoferul vinovat, un bărbat care fusese prins înainte de accident de 11 ori conducând fără permis, scrie portalul de știri locale Știri de Cluj.

Una dintre cele opt victime a murit în spital pe 6 septembrie, un bărbat de 34 de ani care era în mașina lui Ioan Aurel Covaci.

Cinci adulți și trei copii au primit îngrijiri medicale la locul accidentului. „Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a rezultat că autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din Cluj-Napoca în direcția municipiul Cluj-Napoca a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sensul opus, la volanul căruia se afla un bărbat de 45 de ani, din județul Bihor. După coliziunea dintre cele două autovehicule, bărbatul de 37 de ani a părăsit locul accidentului, fiind depistat la scurt timp de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin. Au fost transportate la spital 8 persoane, printre care cei doi conducători auto și 3 minori”, a transmis IPJ Cluj în ziua accidentului.

Imagini d ela locul accidentului de pe 23 august, provocat de Ioan Aurel Covaci. Foto: ISU Cluj

Practic, după accident, șoferul vinovat a reușit să ajungă la aproape 20 de km distanță, înainte de a fi prins de polițiști.

Info Huedin a relatat că bărbatul a fost arestat preventiv în februarie 2023 și eliberat în mai 2023, când a primit o condamnare cu suspendare pentru 11 fapte de conducere fără permis, 11 furturi și o faptă de conducere a unui autoturism cu numere false.

A continuat să se urce la volan deși nu avea acest drept și pe 23 august a ucis un om. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urmă cu 10 zile, imediat ce a fost externat din spital. Acum e cercetat pentru ucidere din culpă și conducerea fără drept a unui vehicul.