Sursă foto: stiridecluj.ro

Un grup de soldați profesioniști din legiunea străină se antrenează într-un poligon de trageri din Ucraina, pregătindu-se pentru o contra-ofensivă anunțată încă de la începutul anului. Printre aceștia se numără și un tânăr din Cluj, care s-a oferit voluntar să lupte pentru Ucraina.

În săptămânile următoare, acești soldați ar putea fi trimiși pe front în regiunile Herson, Crimeea, Donbas sau Zaporojie, care sunt ocupate ilegal de către ruși.

Tânărul clujean a explicat motivele pentru care a decis să lupte voluntar pentru Ucraina.

Întrebarea era de ce am decis să vin aici, să mă înrolez în armata ucraineană? ”La început aveam impresia că războiul ăsta o să se extindă mult peste granițele Ucrainei. Știam 100% că Moldova este un obiectiv al Rusiei. Destabilizarea ei, cine știe, poate chiar și invadare! Asta e una! După Moldova, avem o graniță cu ei și nu ne-am fi permis, că am văzut ce se întâmplă când ai o graniță directă cu ei și ei jură că n-o să vină! Și în al doilea rând, știu să fac ce fac, sunt antrenat, simt că pot să ajut, vreau să ajut și nu am putut să stau nepăsător la suferințele populației civile, copii, femei, am și eu familie, am copii și cam ăsta e răspunsul!”, spune soldatul, pentru Antena 3 CNN.

Conform sursei citate, statul român nu a trimis oficial niciun militar în Ucraina, dar se estimează că există câteva zeci, sau chiar sute de voluntari români în trupele de luptători. Selecția pentru aceste trupe este strictă și toți cei acceptați trebuie să fi fost militari, polițiști sau jandarmi cu experiență în teatrele de operațiuni, conform sursei citate.

După luni de antrenament, voluntarii sunt trimiși în zonele periculoase de pe front, pentru a se opune atacurilor rusești sau pentru a recuceri teritorii pierdute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.