Pârtia de la Buscat este luată cu asalt cu ocazia weekendului prelungit, iar Poliția a intervenit la Buscat Resort, Băișoara, pentru a dirija traficul. Unii turiști au fost puși să plătească de două ori suma pentru a-și parca mașinile, de parcangii neautorizați, scrie publicația locală Știri de Cluj.

 

Poliția nu permite accesul în parcare, dacă nu sunt locuri libere, iar în aglomerația infernală, unii încearcă să facă bani de pe urma turiștilor.

 

„Buscat Resort – Băișoara, noi am plătit 30 de lei parcarea, nu 15 lei. Era un domn care insista să-i plătim lui și nu am acceptat, și am plătit la restaurantul unde se poate lua masa, dar din ce ne-am dat seama mai târziu era aceeași treabă. Trist că li se permite așa ceva”, a spus o turistă.

 

Cei de la Buscat le-au recomandat să facă plângeri, pentru că parcarea costă, în realitate, 15 lei.

 

Poliția este prezentă la Buscat, pentru a dirija traficul.

 

„Ne așteptăm la o zi aglomerată, ne bucurăm de sprijinul poliției care, odată ce locurile de parcare se vor umple, va restricționa accesul spre Buscat. Cum se vor elibera locuri de parcare se va permite accesul altor mașini.”, au transmis reprezentanții resortului.

 

La Sinaia, ANPC a aplicat o amendă de 15.000 de lei după problemele de luni de la telegondolă, unde oamenii au stat ore în șir la coadă ca să ajungă pe pârtie.

 

Instalația care face legătura între cota 1400 şi cota 2000 nu a funcționat pentru aproape patru ore (în intervalul orar 8.00-11.55), dar tichetele de acces s-au vândut în continuare.

 

Administratorii domeniului schiabil au suspendat vânzarea de cartele la mijlocul zilei, după ce oamenii au început să-și exprime nemulțumirea.