Sursă foto: stiridecluj.ro

Un individ autodeclarat cercetător în istorie și geografie, originar din Namibia, a fost arestat la Cluj pentru vandalizarea unei biserici și furtul de obiecte de cult dintr-un magazin.

Suspectul, Yambeinge J., în vârstă de 37 de ani, a fost reținut de către Poliția din Dej la data de 3 iulie și este investigat pentru infracțiunile de distrugere și furt calificat.

În Dej, în perioada aprilie-iulie, au fost raportate cinci infracțiuni de distrugere și furt. Mai exact, individul a provocat daune la ferestrele unei biserici și ale unor societăți comerciale din Dej, încercând să pătrundă în interior pentru a sustrage diverse bunuri. Dintr-un magazin, cercetătorul namibian a furat mai multe obiecte de cult bisericesc, iar valoarea prejudiciului se ridică la 3.600 de lei.

La data de 4 iulie, a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele suspectului.

Yambeinge J. este căsătorit și se află în România cu un permis de ședere legal. A pretins în fața instanței că este cercetător în geografie și istorie, deși are doar 12 clase de studii. Judecătorii au dispus arestarea sa pentru 30 de zile și au respins cererea sa de a primi o măsură preventivă mai puțin severă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.