Categorii
Actualitate

Podul peste Someșul Mic din localitatea Bonțida, finalizat în numai 3 luni

Consiliul Județean Cluj anunță că podul peste Someșul Mic din localitatea Bonțida va fi finalizat într-un timp record de doar 3 luni. Potrivit informațiilor furnizate, podul urmează să fie redeschis circulației în jurul datei de 15 iulie.

Această reușită înseamnă că întregul tronson al drumului județean 161, care începe de la DN 1C și ajunge în apropierea Castelului Banffy, va fi complet pregătit și deschis circulației publice înainte de începerea festivalului Electric Castle.

„Construirea podului din Bonțida s-a derulat în ritm alert, acesta urmând a fi finalizat într-un timp record, de doar 3 luni. Podul va fi deschis circulației în jurul datei de 15 iulie, lucrările înregistrând deja un progres de circa 80%”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Până în prezent, grinzile podului au fost montate și s-a turnat placa de suprabetonare. Următorul pas constă în acoperirea întregii structuri cu un strat de asfalt.

Este important să menționăm că drumul județean 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C face parte din Drumul Bistriței și are o lungime de aproximativ 17 km. Lucrările de construcție, în valoare de 32.303.622 lei, sunt finanțate prin fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *