Sursă foto: stiridecluj.ro

Nici nu a început să gestioneze bine curățenia orașului că firma Supercom, care are probleme în întreaga țară, nu se grăbește să colecteze gunoiul. Locuitorii din strada Băișoara sunt nemulțumiți și s-au revoltat. Deja pubele sunt pline și locul arată ca la o groapă de gunoi.

”S-a schimbat firma de salubritate. Va fi iadul pe pamant”, ”Se introduc cipuri pe tomberoane, pentru că de anul acesta plătim pe kg de deseurile. Va fi un haos în următoarele luni”, ”Am înțeles ca reciclabilele vor fi mai scumpe ca și menajerul (așa se încurajează colectarea selectiva) și sunt tare curioasa cum va fi…”, „Cu noul operator de salubritate, Supercom, clujenii nu vor mai sta cu gunoiul la poarta ca până acum” – Edil Bloc la radio acum câteva săptămâni”, sunt câteva dintre comentariile făcute de clujeni.

În mediul rural, costul pentru deșeurile reciclabile va fi de 1 leu pe kilogram, în timp ce în mediul urban va fi de 0,65 bani. Aceste deșeuri sunt apoi vândute către firma care are monopol asupra salubrității în județul Cluj (PNL), ceea ce înseamnă că nu există concurență, și aceasta va obține profit suplimentar. Colectarea deșeurilor menajere este mai ieftină decât colectarea selectivă, cu un cost maxim de 0,6 bani pe kilogram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.