Scafandrii au reuşit, duminică, 10 septembrie, să scoată la suprafaţă corpul tânărului care s-a înecat sâmbătă în lacul Tarniţa din judeţul Cluj, după ce s-a răsturnat cu caiacul, la aproape 24 de ore de la dispariție, anunță ISU Cluj.

Tânărul înecat în apele lacului se numește Adi, era din Cluj, și avea 23 de ani, potrivit presei locale. El a fost dat dispărut sâmbătă, în jurul orei 17.30, în timp ce se plimba cu caiacul, iar salvatorii l-au căutat imediat până la lăsarea nopții.

În condiţiile în care căutările realizate de scafandri nu au dat rezultate, duminică trupul bărbatului a fost căutat cu unul dintre cele mai performante detectoare din lume, dar şi cu o dronă subacvatică.

Azi, în jurul orei 14.30, tânărul a fost recuperat de către cei de la Salvamont.

„Azi, 10 septembrie, în jurul orei 14.30, tânărul de 23 de ani, din județul Cluj, înecat la data de 9 septembrie în Lacul Tarnița, a fost găsit în urma misiunilor de căutare de către salvamontiștii-salvatorii acvatici din cadrul Salvaspeo Cluj”, a anunțat ISU Cluj.

Trupul acestuia a fost transportat la IML Cluj. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpa.