Sursă foto: servuscluj.ro

Spitalul orășenesc din Huedin a devenit un centru medical cheie pentru vestul județului Cluj după finalizarea a două proiecte majore de reabilitare și echipare cu aparatură medicală. Valoarea totală a acestor investiții depășește 25,5 milioane de lei.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți numeroși invitați, printre care reprezentanți ai instituțiilor statului, politicieni cu activitate la nivel local, județean și național, membri ai personalului medical și colaboratori privați ai Spitalului Orășenesc Huedin.

„Cea mai veche aminitire din viata mea este din Huedin pentru ca aici m-am nascut. De aceea pot spune că am avut o sensibilitatea specială în permanență față de această zonă. Huedinul este zona de intrare în zona montană și este punct de vest cel mai aprope de graniță”, a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Această instituție reprezintă singura unitate medicală din partea vestică a județului Cluj, furnizând servicii medicale inclusiv pacienților din județele învecinate.

„Este un lucru extraordinar de mare pentru orașul noastru având în vedere că spitalul deservește 4 județe. E60 trece pe la noi, sunt o grămadă de accidente. S-a creat un fel de hub medical în zona de dezvoltare nord-vest a județului care este benefic pentru întreaga comunitate. Chiar daca este spital orășenesc, noi deservim aici și suportăm cheltuielile a 70.000 de locuri din 4 judete”, a afirmat primarului orașului Huedin.

Localitatea Huedin se află în zona DN1/E60, pe traseul Cluj-Napoca – Oradea, unde se înregistrează cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime. Spitalul Orășenesc Huedin este unitatea medicală cea mai apropiată, având capacitatea de a contribui la salvarea vieților persoanelor implicate în aceste evenimente rutiere.

„Toata populatia din aceasta microregiue trebuia sa parcurga pana la 100 km pentru cea mai mai apropiata sectie sau unitate sanitara. Acest drum se scuteste si vom avea servicii medicale de performata pe plan local”, a afirmat Adina Pascalau, managerul spitalului din Huedin.

Cele două proiecte recent inaugurate sunt:

  1. „Reabilitare energetică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin”;
  2. „Dotare cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Huedin”.

Clădirea reabilitată a Spitalului Orășenesc Huedin va găzdui cabinetele și laboratoarele ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul spitalului, printre care se numără:

Cabinet Medicină Internă,

Cabinet Oftalmologie,

Cabinet ORL,

Cabinet Obstetrică – Ginecologie,

Cabinet Dermatovenerologie,

Cabinet Pediatrie,

Cabinet Cardiologie,

Cabinet de Medicină Fizică și Reabilitare,

Cabinet Neurologie,

Cabinet Chirurgie Generală,

Cabinet Psihiatrie,

Cabinet Ortopedie Traumatologie,

Cabinet Gastroenterologie,

Cabinet Psihologie,

Cabinet Endocrinologie,

Laborator Recuperare,

Medicină Fizică și Balneologie,

Laborator de Analize Medicale,

Laborator de Medicină Fizică și Reabilitare,

Laborator Radiologie și Imagistică Medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.