Un camionagiu a fost atacat cu sabia într-o benzinărie din Huedin, i-au fost tăiate roțile, iar bărbatul care a făcut asta a fost reținut de polițiști și ulterior eliberat de procurori, scrie portalul local de știri Info Huedin.

Incidentul a avut loc luni după-amiază, 2 octombrie, când un Porsche Panamera a acroșat ușor un autocamion în timp ce șoferul bolidului de lux făcea manevre ca să parcheze în benzinărie. Șoferul TIR-ului i-a atras atenția celui de la volanul mașinii înmatriculate în Ialomița.

Bărbatul de 31 de la volan s-a dat jos și a scos o sabie din mașină, l-a atacat pe camionagiu, apoi i-a tăiat roțile. Când a văzut că martorii sună la 112, s-a urcat la volan și a fugit.

Un echipaj de poliție care se îndrepta spre zona indicată a început urmărirea bolidului de lux, condus cu viteză. Bărbatul nu a oprit la semnalele agenților și a urmat o urmărire de aproximativ opt kilometri, după care mașina condusă de bărbatul agresiv a ajuns pe un câmp, în zona localității Șaula.

„Polițiștii au fost sesizați despre o stare conflictuală spontană într-o stație de carburanți din orașul Huedin, unde un bărbat ar fi împuns cu un obiect ascuțit pneurile unui autocamion. La scurt timp de la sesizare, polițiștii l-au identificat pe bărbat în trafic, la volanul unui autoturism”, a spus Andreea Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Imediat după ce a avariat autoturismul pe câmp, bărbatul de la volan, din Ialomița, a coborât și a fugit, dar a fost rapid prins de agenți. „A fost imobilizat de polițiști și condus la sediul unității de poliție în vederea continuării cercetărilor, stabilindu-se ulterior că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, în contextul săvârșirii unei alte infracțiuni la regimul rutier. A fost testat cu aparatul etilotest și aparatul drugtest, rezultatele fiind negative”, a mai spus reprezentanta poliției.

Pe numele șoferului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, dar a doua zi procurorii l-au eliberat. El va fi cercetat sub control judiciar pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și conducere fără permis. De frica bărbatului, șoferul de camion a refuzat să depună plângere.

Mașina pe care o conducea bărbatul a fost indisponibilizată de polițiști.