Sursă foto: monitorulcj.ro

Polițiștii din Mediaș încearcă să găsească hoții care au încercat să fure bani din un bancomat în cursul dimineții de duminică și au provocat un incendiu în bancă, după care au fugit, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

„La data de 29 ianuarie, în jurul orei 04,00, în municipiul Mediaş, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, care patrulau pe strada I.C. Brătianu, au observat că din sediul unei unităţi bancare ieşea fum. Poliţiştii au pătruns holul unităţii şi au constatat că ATM-ul instalat în zona respectivă ardea cu flacără deschisă. La faţa locului au intervenit pompieri din cadrul I.S.U. Sibiu, precum şi un echipaj medical, incendiul fiind stins în scurt timp, fără victime omeneşti. Din investigaţiile preliminare efectuate, poliţiştii medieşeni au constatat că persoane necunoscute ar fi pătruns în sediul unităţii bancare şi ar fi încercat să sustragă bani din ATM blocând fanta aparatului cu un obiect din lemn, fapt ce ar fi condus la supraîncălzirea sistemului electric al dispozitivului şi, astfel, la izbucnirea incendiului”, a afirmat Elena Welter.

Conform acesteia, nu a fost stabilit, încă, un prejudiciu iar hoţii nu au fost prinşi.

„În cauză, la nivelul Poliţiei Municipiului Mediaş, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat. În prezent, poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor faptei pentru aplicarea măsurilor legale în consecinţă”, informează IPJ Sibiu. Este pentru prima dată în judeţul Sibiu când ard banii din bancomatul unei bănci, a spus pentru purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Andreea Ştefan.

Duminică dimineața, la ora 04:00, pompierii din Mediaș au fost chemați pentru a stinge un incendiu la un bancomat pe strada I.C. Brătianu din municipiul Mediaș. Aceasta este o premieră pentru județul Sibiu, potrivit afirmației Andreei Ștefan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.