Partidul Social Democrat se opune proiectului de lege cu privire la interzicerea exportul de animale vii din România, spunând că această măsură contravine activității fermierilor din țară.
Astfel că, PSD nu este de acord cu exportul de animale vii din țara noastră. În plus, formațiunea va solicita în cadrul Coaliției de guvernare respingerea proiectului de lege inițiat de fostul premier Florin Cîțu (PNL) și de fostul ministru de Interne, Marcel Vela (PNL), care se referă la interzicerea exportului animalelor vii către statele terțe Uniunii Europene.
Reglementarea propusă ar duce la intrarea în faliment a multor fermieri români
„PSD va solicita în cadrul Coaliției de guvernare respingerea proiectului de lege inițiat de fostul premier Florin Cîțu și de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, prin care se propune interzicerea exportului animalelor vii către statele terțe Uniunii Europene. Această propunere legislativă demonstrează încă o dată cât de rupți de realitate sunt inițiatorii ei și cât de puțin înțeleg situația fermierilor români.”, se menționează într-un comunicat de presă emis de PSD.

Potrivit social-democraților, o asemenea inițiativă ar afecta într-o foarte mare măsură relațiile comerciale solide pe care România le-a construit în timp cu statele din Orientul Mijlociu, ceea ce ar conduce la intrarea în faliment a multor fermieri români.
PSD se opune propunerilor de lege care nu sunt discutate cu fermierii din România
Social-democrații este de părere că măsura propusă acționează împotriva producției românești, iar acest lucru poate duce la falimentarea unor sectoare importante din zootehnia națională.
„PSD a susținut în permanență încurajarea procesării în țară a materiilor prime pentru obținerea produselor cu valoare adăugată mare. Dar în acest caz, punerea pe butuci a fermelor și stânelor din România nu înseamnă susținerea producției românești, ci falimentarea unor sectoare importante din zootehnia națională. Creșterea capacității de procesare a României nu se obține prin interzicerea exporturilor, ci prin stimularea investițiilor în unități de prelucrare a materiilor prime.
Totodată, inițiatorii proiectului de lege nu sunt deloc informați cu privire la schimbările semnificative care s-au produs în România în privința transportului de animale vii. În momentul de față, România respectă toate normele europene în acest domeniu. În general, PSD se va opune oricăror inițiative legislative de acest gen, care nu sunt discutate în prealabil cu fermierii români, mai ales după ce aceștia au fost puternic afectați de seceta de anul trecut.”, a precizat sursa citată.
Articolul PSD se opune exportului de animale vii din România apare prima dată în Jurnalul National.