UPDATE:   ”De la ora 21:30 se închide circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule în judeţele Botoşani şi Iaşi. Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme”, a transmis CNAIR.

Institiuţia a precizat că decizia are ca principal scop protejarea vieţii cetăţenilor, care ar putea rămâne blocaţi pe drum în propriile autovehicule.

”Precizăm că această măsură se aplică şi mijloacelor de transport persoane, aşa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricţiilor instituite”, a mai transmis CNAIR.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Începând cu ora 20:00, din cauza fenomenelor meteorologice extreme şi pentru siguranţa vieţii cetăţenilor, CNAIR şi Poliţia Rutieră au luat decizia închiderii circulaţiei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7.5 tone pe raza judeţelor Iaşi şi Botoşani”, a transmis CNAIR.

Instituţia a precizat că această masură se aplică şi mijloacelor de transport persoane, aşa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricţiilor instituite.

”Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roşu de viscol şi ninsori abundente pentru judeţele Botoşani si Iaşi. Avertizarea este valabilă în intervalul  05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00. Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum”, a mai transmis CNAIR.

Drumarii recomandă evitarea deplasărilor în zonele vizate.