Sursă foto: servuscluj.ro

Proiectul de reamenajare și modernizare a Parcului Feroviarilor din Cluj-Napoca va ajunge la etapa de recepție a lucrărilor începând cu luna ianuarie. Această investiție semnificativă, în valoare totală de peste 9 milioane de euro, vizează îmbunătățirea și transformarea parcului, care ocupă o suprafață de 5 hectare.

” Am verificat astăzi în teren lucrările la Parcul Feroviarilor alături de dl. viceprimar Dan Tarcea. Proiectul realizat din fonduri de la bugetul local se află în ultima etapă, procedura de recepție urmând a fi demarată în luna ianuarie 2024. În această perioadă se realizează ultimele lucrări la pavilioanele din cadrul parcului, sistemele de alei dinspre strada Feroviarilor, respectiv ultimele ajustări la pasarelele pietonale peste Someș.

Prin acest proiect parcul redevine una dintre cele mai atractive zone verzi ale Clujului. Obiectivul investiției de peste 9 milioane de euro a constat în amenajarea suprafeței de 5,3 hectare, integrarea malului drept al Someșului mic în arealul de mobilitate și recreere din zonă, dar și modernizarea străzii Parcul Feroviarilor. Parcul devine astfel un spațiu verde primitor și potrivit pentru petrecerea timpului liber”, a afirmat primarul Emil Boc.

În cadrul proiectului de reamenajare și modernizare a Parcului Feroviarilor din Cluj-Napoca, au fost plantati 555 de arbori, 32.500 de arbuști și 5.500 de flori perene. De asemenea, au fost create alei pietonale accesibile pentru toate categoriile de utilizatori, s-a implementat un sistem LED de iluminat general și arhitectural, și s-a introdus mobilier urban nou pentru recreație. Proiectul include și amenajarea a două lacuri de retenție a apelor pluviale sub forma a două zone umede, cu vecinătăți amenajate cu vegetație specifică pentru susținerea unui ecosistem specific.

În plus, proiectul prevede construcția a două pasarele pietonale peste râul Someș, oferind noi rute de traversare a zonei pe direcția est-vest. Parcul va fi echipat și cu pavilioane multifuncționale, un sistem de irigații automatizat, și o toaletă automată cu acces adaptat și pentru persoanele cu dizabilități.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.