Sursă foto: servuscluj.ro

Au fost demarată licitația pentru primele etape ale construcției Spitalului Regional de Urgență Cluj. Anunțul privind atribuirea contractului pentru lucrările de construcție a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), iar companiile interesate pot depune oferte până la data de 21 septembrie. Valoarea totală estimată a acestui contract este de 69 de milioane de lei, fără TVA.

Obiectul contractului constă în realizarea lucrărilor preliminare pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj. Acesta cuprinde organizarea șantierului, lucrări pregătitoare, terasamente, împrejmuire, excavare grosieră, execuție pereți mulați pentru incintă și piloți forați, protejarea săpăturii și realizarea zidurilor de sprijin, precum și alte lucrări necesare, cu aprobarea Autorității Contractante.

Conform prevederilor legale, operatorii economici au posibilitatea de a solicita clarificări sau informații suplimentare legate de documentația de atribuire. Termenul limită pentru astfel de solicitări este de 18 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea Contractantă va răspunde la toate solicitările de clarificare în mod clar și complet, cu 11 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.

Pentru a asigura o înțelegere mai detaliată a documentației de atribuire și o evaluare mai precisă a implicațiilor tehnice și financiare ale proiectului, Autoritatea Contractantă recomandă tuturor operatorilor economici interesați să viziteze amplasamentul obiectivului. O singură vizită va fi organizată la amplasament, cu 20 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Detalii precise privind această vizită vor fi comunicate prin intermediul sistemului SEAP cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de data programată. Costurile asociate participării la această vizită vor fi suportate individual de fiecare participant. Orice solicitare de clarificare trebuie înregistrată prin intermediul SEAP.

Durata contractului este de 16 luni, iar finanțarea provine din Programul Sănătate 2021 – 2027, Prioritatea 4: Investiții în infrastructura noilor unități spitalicești. În procesul de selecție, componenta financiară are o pondere de 70%.

Spitalul va fi construit pe un teren cu o suprafață de peste 14 hectare, situat în comuna Florești. Valoarea totală a investiției se ridică la 688 de milioane de euro. Termenul estimat pentru finalizarea spitalului este 1 martie 2027. În luna septembrie se va desfășura licitația pentru pachetul 2 de servicii, care va cuprinde etapa efectivă de construcție a spitalului, iar anul viitor va avea loc o altă licitație pentru servicii IT și echipamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.