Sursă foto: servuscluj.ro

În Cluj-Napoca, va fi finalizat în cursul acestui an un nou parc. Acesta va fi amplasat în cartierul Zorilor și poartă denumirea de „Parcul Observator”. Investiția în acest proiect se ridică la peste 1,5 milioane de euro, iar suprafața totală a parcului va fi de 1,2 hectare.

„Am verificat astăzi, alături de domnul viceprimar Dan Tarcea și domnul Gheorghe Șurubaru, administratorul municipiului, stadiul lucrărilor la Parcul Observator din cartierul Zorilor. Primăria urmărește să amenajeze aici un spațiu verde de calitate, accesibil tuturor.

Proiectul noului parc, care se întinde pe o suprafață de 1,2 ha, prevede plantarea a 188 de arbori și 244 de arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație.

De asemenea, prin acest proiect se amenajează un loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete. Sistemul de iluminat LED prevăzut va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran”, a declarat primarul Emil Boc pe rețelele de socializare.

Din întreaga suprafață a parcului, 90% constituie zonă verde, în timp ce restul cuprinde alei, piste de biciclete și celelalte amenajări menționate anterior. Investiția totală pentru acest proiect se cifrează la peste 1,5 milioane de euro (echivalentul a 7.378.372,64 lei cu TVA inclus).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.