Sursă foto: stiridecluj.ro

Primăria este obligată să demareze procedurile de expropriere pentru Parcul Est, iar costurile estimate se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro, susțin reprezentanții societății civile din Cluj. Aceștia acuză Primăria că nu s-a implicat, menționând că proiectul a fost în discuție de mai mulți ani, iar în acest interval cheltuielile au crescut constant.

„Exproprierile pentru Parcul Est costă cu aproximație 60 de milioane de euro. Ieri s-a votat în Consiliul Local fazarea exproprierilor în două etape, cu promisiunea de a încheia prima etapă de expropriere la final de an. Dacă Primăria avea alt ritm, în urmă cu doi ani era de vreo zece ori mai ieftin, potrivit grilei notariale de atunci.

Mai mult, dacă Primăria asculta de noi, din societatea civilă, acum mai bine de un deceniu, când am mers cu lista de proprietari și proprietăți, ca să arătăm ce e public și ce e privat, că nu aveau o evidență cadastrală clară, era de vreo 50 de ori mai ieftin, iar acum aveam cel mai mare spațiu public verde al Clujului, o arie naturală urbană cum puține orașe din țară au. În momentul de față, Parcul Est a devenit cel mai scump parc din țară, de aproximativ 150 de milioane de euro, din care mai bine de o treime exproprieri.

Sunt în campania SOS Parcul Est de 13 ani, continuăm moștenirea celui mai bun urbanist clujean, Vasile Mitrea, de a oferi Clujului un spațiu public verde de proporții și avem tenacitatea necesară să ducem campanii pe decenii. Dar avem îndoieli serioase că actuala administrație, după atâtea întârzieri, are capacitatea de a amenaja parcul, la asemenea costuri. Pentru comparație, toate proiectele la Someșul nostru au costat 40 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro din bugetul local”, a declarat activistul civic clujean Adrian Dohotaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.