Sursă foto: stiridecluj.ro

Participanții la Festivalul Culturii Arabe, desfășurat sâmbătă la Sibiu, au fost ținta unui incident neplăcut, în care au fost atacați cu ouă aruncate de la o terasă.

În timpul incidentului, una dintre artistele care pictau cu henna a fost lovită în cap cu un ou crud, iar ouăle au ajuns să lovească și consola DJ-ului care participa la eveniment, potrivit informațiilor furnizate de Turnul Sfatului.

Organizatorul festivalului a condamnat acest gest, considerându-l inexplicabil și trist, și a speculat că ar putea fi vorba de o acțiune motivată de ideologii rasiste sau xenofobe, având în vedere specificul cultural al evenimentului care celebra cultura arabă.

,,Dintr-o dată, ne-am trezit că în noi au fost aruncate ouă crude. Unul dintre acestea a lovit mixer-ul DJ-ului, pe care cred că l-a și stricat. Și mai grav, un alt ou a lovit una dintre artistele care picta henna iar gălbenușul s-a împrăștiat pe invitați ai Festivalului. Iar al treilea s-a spart în pavajul străzii,(…) Gestul este incalificabil și inacceptabil. Mai ales într-un oraș care se definește ca fiind „capitala bunelor maniere”. Cine a aruncat cu acele ouă nu este demn de acest oraș” , a spus Fawzia Rehejeh, organizatoarea festivalului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.