Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat miercuri despre comasarea alegerilor, că a auzit că guvernul vrea să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce agravează şi mai mult abuzul pe care îl fac în materie de legislaţie electorală şi în materie de drepturi şi libertăţi fundamentale.

Ludovic Orban, declară că a auzit, din informaţii pe surse pe care le avem, că vor să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, ceea ce agravează şi mai mult abuzul pe care îl fac în materie de legislaţie electorală şi în materie de drepturi şi libertăţi fundamentale şi mă refer la dreptul de a fi ales şi dreptul de a alege”, a arătat Orban într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în 2012, guvernul condus de Emil Boc a adoptat o lege de comasare a alegerilor locale cu alegerile parlamentare iar Curtea Constituţională a declarat legea neconstituţională, ”cu argumente serioase care sunt valabile şi în cazul comasării alegerilor europarlamentare din 9 iunie cu alegerile locale”.

Potrivit lui Orban, la data respectivă, printre semnatarii sesizării la CCR se aflau foarte mulţi pesedişti şi penelişti care astăzi susţin public necesitatea comasării, deşi în 2012 considerau că este neconstituţională comasarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare.

”Printre aceşti parlamentari, se află şi membri ai cabinetului Ciolacu, Ciolacu nu era la vremea respectivă parlamentar, la vremea respectivă se străduia să îşi ia bacul şi diploma de licenţă. Sunt însă membri ai guvernului, cum sunt Marian Neacşu, Angel Tîlvăr”, a mai spus Orban.

El a adăugat că ”cel mai important personaj care a semnat sesizarea de neconstituţionalitate este actualul ministru al Justiţiei Alina Gorghiu, care va trebui să avizeze această mârşăvie neconstituţională”.

”O somez pe doamna ministru a Justiţiei să aibă grijp ce semnează şi să nu accepte această încâlcare grosolană a Constituţiei”, a mai spus liderul Forţa Dreptei, adăugând că în caz contrar, ”o face pasibilă de o cercetare penală pentru comiterea unui şir de infracţiuni”.