Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria Cluj-Napoca intenționează să introducă o platformă care va permite posesorilor de carduri de abonament să își încarce aceste carduri online, direct cu ajutorul cardului bancar.

Municipalitatea are în plan să investească peste 1 milion de lei în dezvoltarea și implementarea acestei platforme online pentru încărcarea titlurilor de călătorie pe cardurile de transport, utilizând plățile cu cardul bancar. Această aplicație va fi accesibilă atât prin intermediul browser-ului, cât și pe dispozitivele mobile. Fondurile necesare vor proveni din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Sistemul de transport public din Municipiul Cluj-Napoca are peste 485 de stații de transport, din care doar 61 sunt dotate cu automate pentru vânzarea titlurilor de călătorie. Pentru a facilita accesul călătorilor non-stop și de la distanță la achiziționarea titlurilor de transport și consultarea istoricului de achiziții a titlurilor de călătorie, pentru eficientizarea interacțiunii cu publicul și accesul la rapoarte și informații este necesară o soluție de achiziționare și plata on-line a tuturor titlurilor de călătorie din oferta transportatorului public local”, se precizează în caietul de sarcini al achiziției.

Această modificare are ca scop asigurarea accesului permanent al utilizatorului la cardul de transport, permițându-i să încarce cardul în orice loc și la orice oră atunci când un abonament expire.

„Se dorește ca prin implementarea platformei de încărcare a titlurilor de călătorie (abonamente) să se pună la dispoziția călătorilor (persoane fizice și juridice) o modalitate accesibilă de achiziționare a abonamentelor și biletelor în format electronic. Funcționalitățile de încărcare și achiziționare a titlurilor de călătorie vor fi disponibile online prin accesarea în browser și de pe telefoanele mobile dintr-o aplicație care va putea fi instalată pe telefoane cu sistem android și IOS”, se mai menționează în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.