Deși PSD nu a numit-o oficial pe Gabriela Firea în cursa la Primăria Capitalei, liderul PSD Mihai Tudose spune că el o susține în cursa pentru alegeri, fiind singurul candidat al social-democraților.

Mihai Tudose a subliniat că primul pas pentru cineva să devină candidat la alegeri este să-și manifeste dorința, iar Gabriela Firea a făcut acest lucru.

În continuare, europarlamentarul a precizat că pasul doi constă în desemnarea sa de către organizația București. Pasul trei, a menționat el, presupune validarea candidaturii de către Forul Central al Partidului.

Mihai Tudose o susține pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei

„Este singura candidatură depusă. Stă cel mai bine în sondaje, peste 30%, spre deosebire de candidatul PNL”, a punctat liderul PSD la digi24.

Fiind întrebat direct dacă el o susține pe Firea, Mihai Tudose a răspuns: „Da. Este singurul nostru candidat”.

Săptămâna trecută, eurodeputatul menționa că Gabriela Firea e favorită, dar social-democrații nu au desemnat pe nimeni încă: „PSD încă nu a stabilit niciun candidat. În PSD nu s-a desemnat deocamdată oficial niciun candidat”.

Mihai Tudose

Discursul europarlamentarului e similar cu cel al premierului Marcel Ciolacu, care a declarat recent că Gabriela Firea este singurul candidat înscris în cursa internă pentru candidatura la Primăria Capitalei și că organizația București o susține.

„Eu la Primăria București am și candidat. Cu toate că doamna Firea… Momentan doar Gabriela Firea s-a înscris în cursa internă pentru candidat la Primăria București. Nu o susțin eu, o susține Organizația București. Ar fi culmea să fie singura candidată și să piardă”, a declarat Ciolacu, întrebat dacă PSD ar ceda funcția de premier și de primar al Capitalei.

Firea cere să fie numită oficial candidatul PSD la alegerile locale

După ce s-a arătat deranjată de faptul că nu e numită oficial candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea s-a autointitulat „candidatul la candidatură”.

Mihai Tudose

Întrebată de ce crede că se amână decizia, aceasta a spus că, cel mai probabil, se fac mai multe calcule și analize.

„Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare.

Va fi foarte greu și vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori”, a transmis Gabriela Firea.