Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria Cluj-Napoca va oferi lunar un sprijin financiar în valoare de 600 de lei familiilor care au copii încadrați într-un anumit grad de handicap în municipiul Cluj-Napoca. Această inițiativă presupune alocarea unei sume totale de un milion de euro din bugetul local, cu scopul de a sprijini peste 1000 de familii clujene în care se află persoane cu dizabilități.

” În fapt, în Cluj-Napoca avem astăzi 936 de copii cu diferite grade de handicap, după cum urmează: 582 de copii cu handicap grav, 70 de copii cu handicap accentuat 196 de copii cu handicap mediu şi 90 de copii cu handicap uşor.

Aceşti copii au nevoie în fiecare zi de psihoterapie, de terapii, de intervenţii, pentru ca boala lor să nu se agraveze şi viaţa lor să fie cât mai normală cu putinţă. Familiile evident că au nevoie de resurse financiare. Costurile acestor terapii nu sunt ieftine.

Statul are în judeţul Cluj doar 4 centre de recuperare pentru diversele tipuri de handicap: fizic mental, auditiv, vizual, psihosomatic, boli rare şi aşa mai departe. Aceste centre nu fac faţă pentru asigurarea nevoilor tuturor copiilor cu handicap din judeţul Cluj.

Listele de aşteptare sunt foarte lungi şi în consecinţă aici în municipiul Cluj-Napoca, din puţinul pe care îl avem, am decis să acordăm 1 milion de euro în 2024 pentru a veni în sprijinul acestzor copii, în sprijinul acestor familii care au o viaţă atât de delicată şi de complicată”, a transmis pe pagina sa oficială, primarul Emil Boc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.