Sursă foto: servuscluj.ro

Proiectul „Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat” este o inițiativă culturală care își propune să promoveze valorile culturale comune ale orașelor Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Acesta implică cercetarea și documentarea istoricului și particularităților clădirilor culturale cunoscute sub numele de redute culturale, crearea unei expoziții foto-documentare pentru a evidenția importanța acestor edificii culturale în organizarea și găzduirea evenimentelor culturale locale, precum și dezvoltarea unui program cultural, artistic și educațional specific celor trei instituții culturale din Transilvania și Banat.

Fiecare dintre cele trei instituții are un rol bine definit în cadrul proiectului. Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca va crea și organiza expoziția foto-documentară, va organiza ateliere educaționale etnografice în cele trei locații, Teatrul German de Stat din Timișoara va pune în scenă o piesă de teatru și va organiza un atelier educațional pentru copii, iar Centrul Cultural Reduta din Brașov va prezenta un spectacol de balet și va organiza un atelier educațional de balet pentru copii.

Expoziția foto-documentară realizată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei va evidenția rolul și evoluția arhitecturală a acestor instituții culturale de-a lungul timpului, evenimentele importante care au avut loc în clădirile de tip Reduta și personalitățile importante care le-au vizitat. Expoziția va cuprinde 20 de panouri colorate cu dimensiunea de 1m/1m, fiecare panou prezentând 4 fotografii ale fiecărei clădiri, însoțite de texte explicative și surse de informare.

În plus, informații și fotografii cu privire la reduta culturală din Sighet vor fi incluse pe 2-3 panouri. Proiectul își propune ca expoziția să fie itinerată în toate locațiile culturale implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.