Eleva de 14 ani, care s-a înecat în urmă cu o săptămână cu un jeleu la şcoala din localitatea clujeană Geaca, a murit marți, 2 mai, la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca, unde era internată în stare gravă, informează site-ul local Cluj24.

Fata s-a înecat pe 26 aprilie cu un jeleu în timpul pauzei, iar primii care au încercat să îi acorde primul ajutor au fost medicul de familie din cabinetul satului și asistenta medicală din cadrul școlii.

Ulterior, la școală a ajuns un echipaj SMURD, care a găsit-o pe fată inconștientă. Medicii i-au acordat atunci primul ajutor și au reușit să o stabilizeze, iar ulterior a fost dusă la Spitalul pentru Copii Cluj-Napoca cu un elicopter SMURD.

Starea fetei s-a agravat însă și a intrat în comă profundă. Ea a fost internată la secția de Terapie Intensivă, asistată de aparate, pentru a-i menține funcțiile vitale.

Medicii au urmat protocolul și au anunțat poliția, deoarece cauza decesului a fost un traumatism determinat de aspirația unui corp străin. Poliția va deschide o anchetă în acest caz, potrivit sursei citate.