Sursă foto: monitorulcj.ro

Într-un interviu pentru un post de radio local, primarul Clujului, Emil Boc, a subliniat importanța noii linii directe de autobuz dintre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca și Piața Mihai Viteazu. Potrivit acestuia, această nouă linie de autobuz este importantă alături de proiectele de dezvoltare a metroului (linia A1E) și a trenului metropolitan.

” Această linie expres Mihai Viteazu-Aeroport este o reușită a Administrației Publice și a Companiei de Transport Public ce a rezultat din implementarea solicitării Aeroportului Internațional Cluj, un obiectiv extrem de important pentru dezvoltarea economică și socială a orașului, o adevărată poartă de acces către Transilvania și mai ales către Cluj.

În toate marile orașe europene majore există o formă de transport către aeroport, alții au și tren, și metrou iar în viitor aceste alternative le vom avea și noi. Odată cu finalizarea trenului metropolitan, vom avea o stație în zona aeroportului, acolo va fi un pasaj de 700 de metri care va duce în Aeroport. De asemenea, și metroul se va intersecta la Podul IRA cu trenul metropolitan.

Aceia care vor veni cu metroul din Florești sau din Gilău vor coborî la Podul IRA și vor lua trenul metropolitan pentru a ajunge la Aeroport sau vor putea ajunge acolo direct de la Gară. Toate acestea sunt proiecte aflate deja în lucru. În ce privește metroul urmează semnarea contractului iar trenul metropolitan se află în ultima etapă de realizare a documentației.” a declarat primarul clujean pentru un post de radio local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.