Sursă foto: servuscluj.ro

Ieri, reprezentanții Consiliului Județean Cluj-Napoca au făcut anunțul că indicatorii tehnico-economici pentru instalația de tratare a deșeurilor municipale prin dezintegrare moleculară au fost aprobați în cadrul ședinței de astăzi. Investiția în echipamentul de ultimă generație este evaluată la 12 milioane de euro conform.

”Este un pas important în direcția soluționării problemelor privind gestionarea deșeurilor din județ. Vorbim despre o soluție modernă, ecologică ce va genera beneficii atât pe plan economic, cât și în ce privește creșterea calității vieții”, a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește capacitatea de tratare a deșeurilor reziduale și a refuzurilor în cadrul instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj, aceasta se cifrează la 25.000,00 de tone pe an.

În legătură cu producția de energie electrică generată de instalația de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj, aceasta ajunge la 18.240,00 MWh pe an. Prin construirea acestei instalații, obiectivul principal este reducerea riscurilor asupra sănătății și mediului, prin diminuarea poluării aerului, apei și solului. Valorificarea energetică contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la diminuarea poluării generate de transportul deșeurilor către fabricile de ciment, printre altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.