Nelu Popa a jucat un rol important în afacerea UCM Reșița – Hidroelectrica, privită ca o garanție că activitatea uzinei va continua mult și bine de acum încolo!

Ajunsă în insolvență după ingineriile financiare ale lui Adrian Chebuțiu, UCMR a fost preluată astăzi de către Hidroelectrica. Pentru asta a insistat atât de mult primarul Reșiței și chiar l-a pus la un moment dat într-o situație complicată pe Ludovic Orban, care se pregătea să devină premierul României. Liderul PNL de la avea vreme își luase angajamentul în fața lui Popa și a reșițenilor, pe scena din piața centrală a municipiului, în mai 2019, că va pune uzina pe picioare.

Contractul prin care UCMR a fost preluată de Hidroelectrica a fost semnat astăzi, Popa anunțând că uzina reșițeană va fi integrată astfel „în cea mai mare companie de profil hidroenergetic din Europa de est.” „Activitatea de producție va continua, cu șanse reale de creștere și diversificare. Operațiunea de transfer a început în toamna anului 2019, cu promisiunea smulsă atunci premierului Ludovic Orban de a porni auditul tehnic și financiar. Lucrurile au continuat cu sprijinul nemijlocit al premierului Nicolae Ionel Ciucă! Mulțumesc tuturor celor implicați în acest demers și felicit conducerea UCMR din această perioadă complicată, Cosmin Ursoniu și echipa sa. Mă bucur enorm pentru salariații societății și le doresc tuturor mult succes în activitatea viitoare!”, a comentat primarul Popa.