Sursă foto: servuscluj.ro

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a cerut Ministerului Sănătății un aviz favorabil pentru înființarea unui nou Compartiment de Primiri Urgențe (CPU-S) la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. În prezent, media pacienților care se prezintă în mod spontan la spital cu diverse boli este de aproximativ 80-100 de persoane pe zi.

”Spitalul nostru dispune de mijloacele necesare pentru implementarea acestei măsuri, de la spațiul adecvat și personalul de specialitate pentru organizarea activității, până la aparatura și echipamentele necesare investigării cazurilor de urgență. Ne dorim ca instituția spitalicească să funcționeze în condiții optime și la standarde înalte de calitate, astfel încât pacienții să beneficieze de serviciile medicale adaptate problemelor de sănătate cu care se confruntă”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, mulți dintre pacienții care se prezintă la spital pentru consultații de urgență necesită, în plus față de consultul medical, și investigații de laborator și/sau de radiologie. Aceștia sunt apoi direcționați către Unitățile sau Compartimentele de Primire a Urgențelor pentru a efectua examinările în regim de urgență, ceea ce îngreunează activitatea celorlalte servicii de urgență și poate duce la răspândirea bolilor infecțioase la alte persoane care se află în aceleași servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.