Sursă foto: stiridecluj.ro

Un pădurar din Gherla a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a emis în mod fraudulos un aviz de însoțire a materialului lemnos. În timpul investigației, s-a descoperit că acesta a încercat să influențeze martorii pentru a obține un avantaj în cauză.

Pe data de 15 septembrie a.c., în urma probatoriului administrat de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Ordine Publică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 53 de ani, care îndeplinea funcția de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Gherla. El este suspectat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, conform dispozițiilor articolului 297 alineatul (1) din Codul penal, raportat la articolul 13^2 din Legea 78/2000.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că în intervalul de timp cuprins între 19 iulie a.c. și 14 septembrie a.c., pădurarul a emis un aviz de însoțire a materialului lemnos în mod fraudulos, primind suma de 4.400 de lei. De asemenea, acesta ar fi încercat să contacteze în mod repetat trei persoane martore în cauză, cu scopul de a le influența pentru a furniza declarații false în timpul audierilor, în beneficiul său.

În aceeași zi, 15 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Dej, care au emis un mandat de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.