Sursă foto: stiridecluj.ro

Duminică, în localitatea Bucea din județul Cluj, a fost instalată o cruce uriașă cu o înălțime de 13 metri și o greutate de 3 tone. Aceasta este a doua ca mărime din județ și a 20-a ca mărime din țară.

După ce a fost sfințită, a fost activat și sistemul de iluminare LED, astfel încât crucea să fie vizibilă pe timp de noapte din depărtare. La eveniment au participat peste 200 de credincioși și un sobor mare de preoți. Slujba de sfințire a fost condusă de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, înconjurat de un sobor de preoți.

„Are o poziționare cu lumina sper nord-vest că să fie văzută atât din localitatea Bucea, cât şi din localitatea Negreni”, a afirmat Marius Mircea Ilea, inginer.

„Bineînţeles că poate deveni un punct turistic. Oricum este un punct de belvedere şi înainte lumea venea pentru poze panoramic cu tot satul şi cu siguranţă acum că e şi crucea vor veni în continuare”, precizează un bărbat.

Construcția crucii a implicat un cost de aproximativ 130.000 de lei, conform informațiilor publicate de Observator. Toți locuitorii din sat s-au implicat în realizarea acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.