Nu numai populația marilor municipii suferă de criză de timp, ci și locuitorii unor orașe de provincie, cum este Gherla. Chiar dacă acolo administrația locală și până acum a reușit să-și organizeze eficient activitatea cu publicul, în timpurile noastre este nevoie de introducerea metodelor moderne de efectuare a plăților și impozitelor.

Primăria Municipiului a introdus o nouă aplicație online, „Gherla 24”, pe care o poate descărca orice cetățean al urbei, alegând o procedură de validare din cele disponibile. După validarea contului se poate vedea situația debitelor, se pot efectua plăți, se poate programa audiență și se pot transmite solicitări online.

O altă inițiativă a Primăriei din Gherla este instalarea terminalului „SelfTax” la poarta instituției de pe strada Bobâlna, unde în orice zi și la orice oră se poate efectua plata integrală a taxelor și impozitelor locale cu cardul, utilizând acest aparat. Prin folosirea noului terminal „SelfTax” se evită cozile la ghișee, plățile fiind efectuate civilizat și în condiții avantajoase.

La Gherla a fost necesară introducerea acestor aparate fiindcă mai ales în această perioadă a anului lumea s-a înghesuit în spațiul mic al serviciului respectiv din primărie. Populația municipiului vrea să-și achite aceste obligații imediat cum începe noul an, bucurându-se de avantajele financiare. Prin aceste înlesniri electronice se economisește timp, dar și nervi.

Szekely Csaba