Românii află, azi, de câte ori merg la vot în 2024. PSD și PNL negociază comasarea alegerilor. O primă şedinţă a coaliţiei de guvernare, pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări.

Românii află, azi, de câte ori merg la vot în 2024. PSD și PNL negociază comasarea alegerilor. O primă şedinţă a coaliţiei de guvernare, pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări, se desfăşoară la Palatul Victoria.

Alături de premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, se află, între alţii, liderii social-democraţi Paul Stănescu, Sorin Grindeanu şi Alfred Simonis.

Românii află, azi, de câte ori merg la vot în 2024. PSD și PNL negociază comasarea alegerilor

Din partea liberalilor participă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi alţi lideri ai partidului – Lucian Bode, Rareş Bogdan şi Gheorghe Flutur.

Tot azi, este anunţată şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL pentru ora 16,00, la Parlament, iar după-amiază ar putea să aibă loc şi şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Unul dintre subiectele de discuţie care ar fi fost ridicat în Coaliţie, de liberali, ar fi demiterea şefului APIA, liberal, de către ministrul Agriculturii, Florin Barbu (PSD), conform Agerpres.

Aparent, înainte de această şedinţă, PSD şi PNL s-ar fi înţeles să aibă liste comune la alegerile europarlamentare.

Sunt două posibilităţi, pe aceste liste: o succesiune un pesedist, apoi un liberal, ori o succesiune, pe listă, cu doi pesedişti – doi liberali ş.a.m.d.

S-a mai vehiculat ideea că în marile oraşe candidaţii la primăriile locale ar urma să fie susţinuţi de ambele partide şi să fie aleşi de comun acord.

Românii

Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

De exemplu, la Bucureşti, la Primăria Generală, a variantă de lucru este ca Gabriela Firea să nu candideze şi să fie susţinut un exponent liberal, dar este destul de neclar cine anume este acesta.

Ideea ar fi cam în felul acesta, în planul strategiei politice de perspectivă: „Vedem ce scor obţinem şi, dacă suntem la peste 50%, matematic, mergem pe liste comune la Legislative, iar dacă nu, nu, cu un pact de neagresiune, explicit sau implicit”.