Sursă foto: servuscluj.ro

Hidrologii au emis un avertisment cod galben pentru potențiale inundații pe râurile din mai multe județe. Avertismentul a intrat în vigoare ieri la ora 14:00 și este valabil până astăzi la ora 18:00 pentru râuri din județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Arad, Alba, Timiș și Caraș-Severin.

În intervalul menționat, vor fi afectate anumite sectoare ale râurilor din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș (județul Maramureș), Tur (județul Satu Mare), Someșul Mare (județul Bistrița-Năsăud), Someșul Mic (județele Bihor și Cluj), Crișul Repede (județele Cluj și Bihor), Crișul Negru (județul Bihor), Crișul Alb (județele Hunedoara și Arad) și Arieș (județul Alba).

Un avertisment cod galben similar va fi în vigoare miercuri, între orele 6:00 și 18:00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Bega (județul Timiș) și Timiș (județele Caraș-Severin și Timiș).

Avertismentul hidrologic se concentrează în principal pe fenomenele de scurgeri semnificative pe versanți, torenți, pâraie și pe creșterea rapidă a nivelului râurilor mici, cu posibile efecte de inundații locale. Există riscul creșterii rapide a nivelului apei, astfel că se recomandă o atenție sporită în desfășurarea activităților expuse la inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.