Actualul primar al Capitalei, Nicuşor, Dan, este de părere că ”e neserios” ca PNL şi PSD să facă un proiect pentru Bucureşti în doar trei luni, câte mai sunt până la alegeri. În ceea ce-l priveşte, Nicuşor Dan a precizat că are 36 la sută în ultimul sondaj.

”Ce e important e că noi avem un primar în funcţie care în sondaje are 30-35 la sută, 36 în ultimul pe care l-am văzut, avem un partid, PSD, care are 30-35%, avem alegeri într-un tur. În alegerile într-un tur oamenii votează util şi asta o să fie meciul, asta este predicţia mea”, a declarat Nicuşor Dan, duminică seară, la B1 TV.
Edilul Capitalei Nicuşor Dan a subliniat că în anul 2020 a fost votat de electoratul de dreapta împotriva a 12 ani de administraţie PSD.
”În 2020, am fost votat de un întreg public de dreapta împotriva a 12 ani de administraţie PSD în Bucureşti. Pe oamenii ăia îi invit să îmi vlueze activitatea şi din nou să voteze în meciul ăsta dreapta vs PSD”, a spus Nicuşor Dan.
Întrebat despre posibilul contracandidat din partea PNL şi PSD, Nicuşor Dan a precizat că este neserios ca cineva să facă un proiect pentru Capitală, în doar trei luni.
”E neserios să faci un proiect pentru Bucureşti în trei luni sau în două luni, cât o să mai fie din momentul în care va fi anunţat”, a menţionat edilul.
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, că partidul nu a stabilit deocamdată candidatul pentru Primăria Generală a Capitalei, spunând că ”a rămas suficient timp”.
Ciucă precizează că PNL şi PSD derulează, în această perioadă, sondaje de opinie care să stabilească posibilii candidaţi care ”să se alinieze la aşteptările cetăţenilor”.
Biroul permanent al PSD Bucuresti a decis, în unanimitate, să susţină candidatura Gabrielei Firea pentru funcţia de primar al Capitalei.
Oficial, decizia celor două partide este de a candida pe liste separate la alegerile locale, dar există numeroase discuţii despre un candidat comun la Primăria Bucureşti.