Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că unele persoane care au avut funcții importante în administrația centrală a Bucureștiului ”ar trebui să fie azi în puşcărie”, „într-o ţară civilizată”.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că unele persoane care au avut funcții importante în administrația centrală a Bucureștiului ”ar trebui să fie azi în puşcărie”, „într-o ţară civilizată”.

În opinia sa este vorba despre „toţi oamenii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii”, precum şi „prefecţii, începând cu domnul Greblă şi terminând cu domnul Hopincă”.

„Eu am precizat azi în conferinţa de presă care sunt persoanele despre care eu cred că într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. În primul rând, arhitectul-şef din momentul în care s-au votat planurile urbanistice zonale de sector, domnul Ştefan Dumitraşcu, care acum e arhitectul-şef la domnul Negoiţă la Sectorul 3, s-a mutat de la Primăria Capitalei la Sectorul 3. El a spus consilierilor generali care au votat, «aceste planurile urbanistice zonale sunt legale», el a garantat, că face un raport, consilierii generali au alte meserii, nu trebuie să ştie legalitatea a tot ceea ce votează”, a explicat Nicuşor Dan, joi, la postul B1 Tv, potrivit News.ro.

Dan a adăugat că Ştefan Dumitraşcu „a garantat, el a zis, «aceste planuri urbanistice zonale sunt legale, dumneavoastră decideţi dacă sunt oportune sau nu pentru Bucureşti»”.

„Apoi, toţi oamenii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, şi central, şi local, care, repet, de trei ani trebuiau să verifice dacă aceste documentaţii sunt legale sau nu, şi n-au făcut nimic, şi apoi prefecţii, începând cu domnul Greblă şi terminând cu domnul Hopincă, care au avut pe masă cererea de verificare a legalităţii şi care, de asemenea, n-au făcut nimic”, a conchis edilul general.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat, joi într-o conferinţă de presă, că în momentul acesta sunt anulate definitiv planurile urbanistice zonale de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6 şi cele de la Sectoarele 2 şi 4, începând de luni, sunt din nou suspendate, arătând că este o afacere de corupţie de câteva miliarde de euro.

Edilul general a mai afirmat că este vorba de „mafia imobiliară, în complicitate cu politicieni şi de la nivel local şi central, care pentru interesul lor privat, peste sute de miliarde de euro pun în paranteză interesul nostru public de a trăi confortabil în oraşul ăsta”.