Ultimul „naș” mafiot din Italia, Matteo Messina Denaro, este în comă ireversibilă. Medicii au decis să-i întrerupă tratamentul.
Matteo Messina Denaro, 61 de ani, considerat ultimul „naș” mafiot din Italia, este în comă ireversibilă. Medicii îi suspendă tratamentul. Matteo Messina Denaro se lăuda că ar putea „umple un cimitir” cu victimele sale.Temutul mafiot se află în secția de penitenciare a spitalului din L’Aquila, potrivit agenției ANSA.Vineri seara, acesta era în comă ireversibilă, iar medicii au decis să îi suspende tratamentul.Mafiotul din Trapanese fusese arestat pe 16 ianuarie la Palermo, în fața clinicii Maddalena. Acesta venise pentru chimioterapie după ce fusese operat de două ori de cancer la colon.Investigațiile ulterioare arestării au scos la iveală că cel mai căutat mafiot italian, fugar de 30 de ani, trăia liniștit la Campobello di Mazara, nu departe de orașul său natal Castelvetrano. Localitatea era protejată de o rețea.Matteo Messina Denaro, cunoscut și sub numele de Diabolik, este un șef al mafiei siciliene. Este considerat unul dintre noii lideri după arestarea lui Bernardo Provenzano în 11 aprilie 2006 și a lui Salvatore Lo Piccolo, în noiembrie 2007. Conform BBC, conducea Cosa Nostra și că a fost judecat și condamnat la închisoare pe viață în lipsă în, 2002, pentru numeroase crime.Câteva dintre crimele pentru care a fost condamnat Matteo Messina Denaro
Denaro s-a remarcat pe parcursul veţii prin cruzimea sa.– uciderea, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino– atacurile mortale cu bombă din 1993 din Milano, Florența și Roma– răpirea, torturarea și uciderea fiului de 11 ani al unui mafiot devenit martor al statului.Messina Denaro s-a lăudat odată că ar putea „umple un cimitir” cu victimele sale.De asemenea, el a coordonat depozitarea ilegală a deșeurilor, spălarea de bani și traficul de droguri pentru Cosa Nostra. Se pare că a fost protejatul lui Totò Riina, șeful clanului Corleone, care a fost arestat în 1993 după 23 de ani de fugă.Se crede că el este ultimul ” deținător de secrete” al Cosa Nostra.