În 2023, prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este 5 ianuarie.

Prima zi de plată din anul 2023 pentru celelalte taxe este 3 ianuarie. Conform municipalității, prelungirea și plata abonamentelor de parcare din zona centrală s-a putut face online chiar din 28 decembrie.

Abonamentele de parcare pentru riverani (cartiere) pot fi plătite online începând cu data de 3 ianuarie 2023.

Ghișeele pentru încasarea abonamentelor de parcare vor fi deschise doar din data de 5 ianuarie 2023.

Cererile pentru alocarea unor noi abonamente de parcare pentru riverani pot fi depuse începând cu data de 3 ianuarie 2023, ora 08.00, online, pe site-ul Primăriei, primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Parcări – primariaclujnapoca.ro/parcari/ sau fizic la ghișeele instituției.

Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziție. Plata impozitelor și eliberarea certificatului de atestare fiscală, cu autentificare, se poate efectua accesând următorul link: e-primariaclujnapoca.ro/taxe/ . În vederea autentificării este necesară înscrierea în sistemul electronic al Direcției Impozite și Taxe Locale.

O altă metodă de plată online a impozitelor locale este platforma www.ghiseul.ro .

Până în 04.01.2023 nu se vor emite certificate de atestare fiscală, ca urmare a operaţiunilor de închidere şi deschidere de an (nu va fi acces la baza de date de taxe şi impozite). Prima zi de eliberare a certificatelor de atestare fiscală este 5 ianuarie 2023.