Sursă foto: stiridecluj.ro

Bradul „METAMORPHOSIS” creat de echipa UNTOLD a stabilit un record absolut la cel mai mare eveniment caritabil al anului, adunând 140.000 de euro pentru educația copiilor vulnerabili.

Acest brad a fost cel mai solicitat la licitație în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun, organizat de Salvați Copiii România, marcând a treia participare consecutivă a festivalului pentru UNTOLD.

EDY CHEREJI, CO-FONDATOR UNTOLD Universe spune: “Pentru UNTOLD a devenit o tradiție să susțină organizația „Salvați Copiii” acum, de Crăciun, și pare că a devenit și o tradiție în a avea cel mai râvnit și cel mai licitat brad de sărbători, pentru al doilea an consecutiv. Pentru acest lucru le mulțumim partenerilor Kaufland, dar și prietenilor de la Catena, care au contribuit în a oferi șansa la educație copiilor defavorizați”.

În cadrul galei desfășurate la Muzeul Național de Artă al României, organizată de Salvați Copiii România, bradul conceput de echipa creativă a festivalului UNTOLD a fost adjudecat pentru suma record de 140.000 de euro. Licitația a fost câștigată de unul dintre partenerii principali ai festivalului, Kaufland România, și de cel mai extins lanț de farmacii din țară, Catena.

ANNA-KATHARINA SCHEIDEREITER, Manager CSR Kaufland România, precizează: ”După mulți ani în care am sprijinit numeroase proiecte civice ale partenerilor noștri de la UNTOLD, ne bucurăm să luptăm împreună pentru accesul la educație al copiilor vulnerabili. Pentru al doilea an consecutiv, bradul UNTOLD va fi expus în galeria magazinului nostru din Barbu Văcărescu să ducem mai departe misiunea Organizației Salvați Copiii România. Implicarea face Diferența!”.

Festivalul Brazilor de Crăciun, ajuns la cea de-a 23-a ediție și considerat evenimentul caritabil al anului, a adus în prim-plan concepte unice, fiecare creație expusă având propria sa poveste.

La gala desfășurată în cadrul evenimentului, au fost prezentate 22 de brazi creați și donați de designeri și artiști renumiți din România. Acești brazi au fost licitați, iar sumele obținute au variat între 10.000 și 140.000 de euro, fiind oferite de companii care au adoptat un rol semnificativ în responsabilitatea socială și s-au implicat în misiunea de a asigura că educația devine cu adevărat un drept pentru toți copiii. În total, în cadrul evenimentului s-a strâns o sumă de peste 1 milion de euro.

GABRIELA ALEXANDRESCU, Președinte Executiv Salvați Copiii România, spune: ”Dincolo de reușita imensă a acestei ediții a Festivalului Brazilor de Crăciun, cea mai importantă resursă, care poate apoi sta la temelia unor reforme sociale reale, este solidaritatea cu copiii cei mai vulnerabili, care au nevoie de sprijin pentru a merge la școală. Suntem cu adevărat privilegiați pentru că am reușit să punem în mișcare acest mecanism al generozității, la care UNTOLD pune umărul, deja de trei ani, cu multă dedicare și cu o creativitate formidabilă, care, iată, a făcut ca bradul unicat creat de UNTOLD să fie lider al licitației caritabile, pentru al doilea an consecutiv. Suntem recunoscători și sperăm să facem echipă în continuare, pentru cauza copiilor de educația cărora depinde bunul mers al întregii societăți. Binele chiar are această calitate, de a ne transforma pe toți în mai bine”.

Echipa de creație a festivalului UNTOLD a dedicat anul 2023 concepției bradului pentru Festivalul Brazilor de Crăciun, cel mai important eveniment caritabil al anului, organizat de Salvați Copiii România. Povestea bradului „Metamorphosis” transmite o încărcătură de sensibilitate, căldură și emoție. În fiecare an, perioada Crăciunului pare să aducă o oglindă magică către fiecare individ, iar magia autentică constă în această oglindă care pare să ne conecteze mai profund cu cei din jur.

Bradul UNTOLD, denumit „Metamorphosis”, relatează povestea renașterii conexiunilor umane, ocrotite ca prin magie, sub aripa unui Phoenix. Acesta simbolizează întoarcerea la sine, la începuturi noi, la echilibru, reamintindu-ne că aceste conexiuni însuflețesc spiritul Crăciunului. Este un dar special, deschizând poarta către o călătorie minunată.

Banii obținuți în urma licitației vor fi direcționați către copiii aflați în situații de risc din cauza sărăciei și vor sprijini educația copiilor vulnerabili, pentru care magia Crăciunului reprezintă doar o dorință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.