Mai multe site-uri de știri din Polonia au fost victimele atacurilor de tip DDos, iar Guvernul de la Varșovia susține că ar fi mână hackerilor ruși, transmite ministrul polonez al digitalizării.
Mai multe site-uri de știri din Polonia au fost atacate de hackeri ruși
Polonia încercată de hackeriPolonia este unul dintre cei mai fermi aliați au Ucrainei de când a început conflictul rus și se confruntă frecvent cu încercările Rusiei de a destabiliza situația din țară, conform Adevărul.Moscova neagă vehement că desfășoară atacuri informatice.Prin atacurile DDos (denial-of-service), o rețea este inundată cu volume mari de date pentru a o paraliza.
„Având informaţia că se pregătesc astfel de atacuri, am informat imediat toate redacţiile interesate, astfel încât să poată reacţiona”, a declarat Janusz Cieszynski, citat de agenţia de presă de stat PAP.Hackerii ruși ar putea fi în spatele atacurilor
Cieszynski a fost întrebat dacă crede că atacurile sunt ale hackerilor ruși, iar el a spus că „sunt astfel de informaţii”.Ministerul rus de Externe nu a răspuns la o solicitare de comentarii.
Unele dintre site-urile afectate de atacuri sunt cele ale cotidianelor Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita şi Super Express.Wyborcza a confirmat pe Twitter că a fost victima unui atac informatic. Și site-ul de știri wPolityce.pl a făcut un anunț similar.