Preşedintele Partidului Forţa Dreptei,  Ludovic Orban a declarat că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în 2024, într-o emisiune televizată la care a participat sâmbătă, 18 noiembrie.

Ludovic Orban a evaluat de asemenea șansele candidaților vehiculați până acum pentru cursa prezidențială.
„Coduța Kovesi este primul șef al parchetului european. Mandatul se termină în 2026. Nu te joci cu funcțiile astea. (…). Din punctul meu de vedere nu o recomandă nimic pentru asta (n.r.- pe Kovesi pentru funcția de președinte)”, a afirmat Orban, la Realitatea.

De asemenea, Orban a vorbit și despre Florin Cîțu.

Fostul președinte al PNL susține că nu el l-a adus pe Florin Cîțu în politică și dă vina pe Alina Gorghiu, al cărei soț, Lucian Isar, e prieten bun cu Cîțu. 

„N-aveam nimic de împărțit, Iohannis a obținut tot ce și-ar fi dorit un om politic, eu nu voiam să îi iau scaunul de președinte. Nu eu l-am crescut pe Câțu, el a ajuns pentru că era prieten cu un economist apropiat de doamna Gorghiu. (…) Ea a impus candidatura lui Câțu la Senat. (…) Eu l-am desemnat ca ministru de finanțe (…) pentru că mai mulți economiști ai PNL au refuzat această funcție în 2019,” a mai afirmat Orban.