Sursă foto: zcj.ro

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca va fi dotat cu 12 secții și va dispune de peste 500 de paturi destinate spitalizării continue, inclusiv un heliport. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că lucrările la acest spital ar urma să înceapă în lunile următoare.

Potrivit declarațiilor liderului administrativ al județului Cluj pentru ziarul ZIUA de CLUJ, finanțarea necesară pentru demararea construcției viitorului Spital Pediatric este deja asigurată.

„S-a emis o ordonanță de urgență a Guvernului săptămânile trecute prin care se aprobă finanțarea de spitale dintr-un împrumut cu Banca Mondială. Spitalul Pediatric Monbloc din Cluj este pe primul loc ca și criterii de stabilire a sumelor și repartizare a banilor, fiind cel mai avansat din România. Practic, o să avem asigurată finanțarea. Aproximativ 150 de milioane de euro. Nu se știe exact suma, dar este una consistentă care ne va permite să ridicăm spitalul. Pe parcurs vom putea găsi alte surse de finanțare pentru dotarea acestuia.

Putem spune că există finanțare pentru a începe și a ridica efectiv spitalul, ceea ce este o veste foarte bine, după ani de muncă. Mă bucur că am ajuns să construim un spital de copii de la zero, unic în România, de către o administrație publică, în ultimii 30 de ani. Noi suntem cu licitația în executare. În curând vom semna contractul de execuție, iar apoi putem începe efectiv lucrările. Eu estimez câteva săptămâni. Deci într-o lună, două, să începem lucrările”, a declarat, pentru ziarul ZIUA de CLUJ, Alin Tișe.

În cadrul licitației pentru construirea Spitalului Monobloc Pediatric din Cluj-Napoca, proiect coordonat de Consiliul Județean Cluj, au fost depuse trei oferte. Contractul în discuție valorează peste 1 miliard de lei.

Acest spital pediatric, primul construit de la zero de o autoritate publică după Revoluție, va fi amplasat pe un teren de aproximativ 17 hectare, în cartierul Borhanci din Cluj-Napoca. Va dispune de 515 paturi destinate spitalizării continue, 30 de paturi pentru serviciul de Terapie Intensivă și 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.